Aki

Jooga löysi minut vuonna 2011. Satunnaiset venyttelytuokiot iskivät kipinää ja sytyttivät kiinnostuksen. Kokemus kehon ja mielen vapautumisesta oli mahtava. Sen jälkeen joogailu muuttui vähitellen päivittäiseksi. Sisäinen hiljaisuus ja ilo muistuttivat kerta toisensa jälkeen ikiaikaisesta kehon viisaudesta, jota saatoin opetella pikkuhiljaa ymmärtämään.

Monenlaisia joogatyylejä olen matkan varrella kokeillut. Aloitin dynaamisella hathajoogalla, mutta eniten vaikutteita olen saanut Suomen Joogaliiton SJL®-joogasta, jota on joskus kutsuttu hatha-rajajoogaksi, sen meditatiivisen luonteen vuoksi.  Euroopan Joogaunionin hyväksymä joogaopettajakoulutus kestää noin 6 vuotta. Opintojen laajuus on 42op ( 1134 tuntia). Olen SJL®-joogaopettaja. Ohjaan suomalaiseen kulttuuriin ja mielenlaatuun sopivaa joogaa, perinteitä kunnioittaen. 

Ohjenuorani: Trendit tulevat ja menevät. Se mikä on kestävää, on kestänyt tuhansia vuosia. Pitkä koulutus antaa mahdollisuuden ammentaa syvältä joogatraditiosta: erilaisia harjoituksia erilaisille ihmisille, nykypäivän elämäntilanteisiin. Joogan ohella harjoitan zazen-meditaatiota, joten joogatunneillani on soveltuvin osin ripaus zenin henkeä. Olen myös Shindo-rentoutusohjaaja. Pieni hymy oppilaalta tunnin jälkeen on paras kiitos.

Itämaisten viisausperinteiden vastuullinen soveltaminen työhyvinvoinnin välineenä edellyttää syvällekäyvää kokemusperäistä tietopohjaa. Nämä perinteet itse sisältävät eettiset ohjeet, joihin olen kokenut velvollisuudeksi perehtyä, jotta voin käyttää menetelmiä vastuullisesti. Joogaa olen ohjannut päätyökseni yli 5 vuotta.

Ennen "joogauraani" toimin monenlaisten it-alan töiden parissa.


"Kuinka voimme tunnistaa joogan tilan? Voimmeko käyttää hyväksemme niitä keinoja, joita tavallisesti käytämme oppimisessa? Päättelykykyä, tietoja, sanojen käyttöä. Varmasti emme. Joogan tie on täysin erilainen. Jooga on ainoastaan, yksinomaan kokemus. Voi vain kokea tapahtuman ymmärtääkseen sen."

- Gérard Blitz (Euroopan Joogaunionin perustaja)