Aki

Jooga löysi minut vuonna 2011. Satunnaiset venyttelytuokiot iskivät kipinää ja sytyttivät kiinnostuksen. Kokemus kehon ja mielen vapautumisesta oli mahtava. Sen jälkeen joogailu muuttui vähitellen päivittäiseksi. Sisäinen hiljaisuus ja ilo muistuttivat kerta toisensa jälkeen ikiaikaisesta kehon viisaudesta, jota saatoin opetella pikkuhiljaa ymmärtämään.

Monenlaisia joogatyylejä olen kokeillut. Eniten olen saanut vaikutteita Suomen Joogaliiton SJL®-joogasta, jota on joskus kutsuttu hatha-rajajoogaksi, sen meditatiivisen luonteen vuoksi.  Euroopan Joogaunionin hyväksymä SJL-joogaopettajakoulutus kestää noin kuusi vuotta ja olen parhaillaan syventävien opintojen loppuvaiheessa. Ohjaan suomalaiseen kulttuuriin ja mielenlaatuun sopivaa joogaa, perinteitä kunnioittaen. Joogaa olen ohjannut päätyökseni jo useamman vuoden.

Olen aikoinaan harjoittanut zazenia, joten joogatunneillani on ripaus zenin henkeä. Olen myös ohjannut meditaatiota ja olen lisäksi Shindo-rentoutusohjaaja.

Ennen "joogauraani" toimin monenlaisten it-alan töiden parissa.


"Kuinka voimme tunnistaa joogan tilan? Voimmeko käyttää hyväksemme niitä keinoja, joita tavallisesti käytämme oppimisessa? Päättelykykyä, tietoja, sanojen käyttöä. Varmasti emme. Joogan tie on täysin erilainen.

Jooga on ainoastaan, yksinomaan kokemus. Voi vain kokea tapahtuman ymmärtääkseen sen."

- Gérard Blitz